Opblaasbaar bubbelbad,5 dingen die je moet weten

Als je een bubbelbad overweegt aan te schaffen, zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn om je van tevoren te realiseren.
In deze blog sommen we die voor je op.

1) Onderhoud van een opblaasbaar bubbelbad

Een bubbelbad heeft onderhoud nodig. Zo dien je regelmatig (iedere 4-5 dagen) te controleren of de filtercartridge nog schoon is. Als dat niet zo is, dan kun je hem proberen schoon te spuiten en daarne kun je hem hergebruiken. Onze persoonlijke ervaring en die van onze klanten is dit maximaal 1 of 2x kan en dan dien je de cartridge te vervangen. Het is erg belangrijk om dit tijdig te doen, want een verstopte filter kan zorgen voor problemen. Bij een bubbelbad    met een chloorsysteem moet je de chloortablet vervangen zodra deze is opgelost in de drijver. Het is ook goed om met de teststrips regelmatig de waarden te controleren van het water. Bij een bubbelbad met een zouwatersysteem hoef je geen zout toe te voegen na de installatie, tenzijn het systeem dat met een code aangeeft

2) De beste plek om je opblaasbare bubbelbad te plaatsen

De meeste klanten plaatsen het bad in de tuin. Zorgt u voor een vlakke, stevige ondergrond, want gevuld met water heeft het bad een groot gewicht en dan is het belangrijk dat deze goed stabiel staat. Het bubbelbad kan in de zon staan, maar als hij langere tijd in de volle zon staat in de zomer bij hoge temperaturen, dan kan dat extra spanning geven op de naden. Daarom adviseren wij ook dat je het beste een parasol o.i.d. kunt plaatsen over het bad of deze indien mogelijk toch iets beschutter op te stellen. Het bad kun je ook binnen opstellen, maar houdt dan rekening met de grote hoeveelheid water die in het bad zit en dat toch af en toe gedurende het jaar ververst zal moeten worden. Bovendien kan het in huis tot waterschade leiden als je hem binnen opstelt

3) Geschiktheid van het opblaasbare bubbelbad voor kinderen.

Een bubbelbad is geen zwembad, waarin meer ruimte is voor kinderen om in te sprngen en te duiken. Als kinderen dat zouden doen in een bubbelbad kan dat gevaarlijk zijn en de omvang en de vorm van het bad is daar ook niet op gemaakt. Bovendien zit er een systeem aan vast voor de filtering/verwarming en deze kan beter niet door (kleine) kinderen bediend worden. Ons advies: voor grotere kinderen, pubers kan een bubbelbad zeker ook heel geschikt zijn, maar voor jonge/kleine kinderen minder goed.

4) De meest ideale temperatuur om het water op in te stellen

Bij je opblaasbare bubbelbad wordt een systeem meegeleverd waarmee je onder andere de watertemperatuur kunt instellen en kunt meten, je hebt dus geen afzonderlijke temperatuurmeter nodig. "De" ideale temperatuur bestaat niet, want dat is van heel veel factoren afhankelijk en ook van uw persoonlijke voorkeur uiteraard. Iemand die dagelijks gedurende de hele dag in het bad wil plaatsnemen zal de standaardtemperatuur relatief hoger willen houden dan iemand die er onregelmatiger gebruik van zal maken. Houdt  wel rekening met de tijd die het systeem nodig heeft om het water in het gehele bad op te warmen (ongeveer 1,5  a 2 graden per uur). Ook is het uiteraad afhankelijk van de buitentemperatuur. Onze ervaring is dat als je het bad opgewarmd hebt en direct na gebruik het afdekzeil op het bad doet om deze af te sluiten, het zwembadwater lang relatief hoog blijft. Als je heel regelmatig gebruik maakt van het bad, is het aan te bevelen om de temperatuur op minimaal 30graden te houden, zodat je relatief minder tijd nodig heeft om het water op te warmen. Maximaal kan er tot tegen de 40 graden worden opgewarmd.

5) Hoe lang kun je het opblaasbare bubbelbad buiten laten staan ? 

Je opblaasbare bubbelbad kan een groot gedeelte van het jaar buiten blijven staan, zolang er geen kans is op vorst. Als u hem opgesteld laat staan als het vriest, kan er schade ontstaan aan het bad en aan het systeem. Bovendien wordt het verschil tusssen de buitentemperatuur en de gewenste watertemperatuur dan te groot, waardoor er een storing kan ontstaan aan het systeem. Ons advies: zodra de temperatuur 5 a 10 graden of koeler gaat worden, is het beter om het bubbelbad op te bergen in huis.

Hoe kun je ons bereiken ?

  • Per mail, 7 dagen per week, overdag en in de avond
  • Mailen kan naar info@zwembaden4fun.nl of via ons contactformulier

Veilig en betrouwbaar winkelen!

 

Onze klantenwaardering is hoog:

  • Gemiddeld waarderen onze klanten ons met een 9,7
  • 97%  beveelt zwembaden4fun aan
  • 300+ beoordelingen

Veilig en makkelijk betalen

 

© 2015 - 2024 Zwembaden4fun | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel