Opblaasbaar bubbelbad: vragen en antwoorden

1.Is zo’n opblaasbaar bubbelbad wel stevig genoeg ?

De meeste opblaasbare producten van andere merken zijn gemaakt van pvc schotten in het opblaasgedeelte.

De bubbelbaden van Intex zijn echter voorzien van zeer sterke wanden. Intex maakt hiervoor gebruik van de door Intex zelf ontwikkelde zgn. Intex-Fibertech techniek.

Dat houdt in  dat er bij de productie gebruik gemaakt wordt van duizenden vezeldraden voor de wanden.

Dat maakt de wanden in opgeblazen staat ijzersterk, zó sterk dat je zelf makkelijk op de bovenrand van de wanden van het bubbelbad kunt zitten zonder dat deze inzakt..

2.Hoe gaat het opblazen van het opblaasbare bubbelbad in  zijn werk?

Ieder Intex bubbelbad wordt standaard geleverd met een pompunit waar de filterpomp in zit, de ingebouwde verwarmingsunit en het bedieningspaneel. De luxe modellen die ook over massage-/jetstralen beschikken, hebben tevens een ingebouwd zoutwatersysteem.

Met behulp van de pompunit en de meegeleverde opblaaslang kun je het opblaasbare bubbelbad binnen hele korte tijd zonder enige inspanning opblazen. De slang sluit je aan de ene kant aan op de pompunit (luchtuitlaat) en aan de andere kant op het ventiel van het bubbelbad, via het bedieningspaneel druk je op de knop van de luchtbaasfunctie en klaar..

Terwijl jij er naast zit met een kop koffie of iets anders lekkers, wordt je bubbelbad binnen no-time opgeblazen.

3.Hoe vaak/wanneer moet de filterfunctie aanstaan?

Voor het beste resultaat adviseren we je om de filterfunctie het liefst altijd aan te laten staan. Deze maakt slechts een zachte bromtoon en verbruikt weinig energie.

Als je  bijv. ’s avonds in de tuin zit en je vind de bromtoon toch vervelend, dan zet je hem eventjes een uur of een paar uur uit, maar bij voorkeur dus zoveel mogelijk aan laten staan.

4.Heb je tips voor de beste waterkwaliteit?

Jazeker, hier komen ze…

 • Zet de filterfunctie als het kan zoveel mogelijk aan
 • Controleer de vervangbare filtercartridge iedere 3-4 dagen even op vervuiling en vervang deze tijdig
 • Controleer liefst wekelijks de waarden van het waarde met de test-strips
 • Stel een te hoge of te lage ph waarde bij met ph- of ph+ tabletten
 • Stel een te laag chloorgehalte bij door tijdelijk een extra tabletje toe te voegen of door bij de luxe jacuzzi’s het zoutwatersysteem een paar uur extra aan te zetten
 • Dek het bubbelbad na gebruik altijd dírect af met het standaard meegeleverde, isolerende afdekzeil. Je water blijft dan zo goed mogelijk op temperatuur (spaart energie !) en er kan dan geen vuil in het water komen
 • Zorg ervoor dat gebruikers van het bubbelbad eerst gedoucht hebben of in ieder geval geen zonnebrand-creme , andere creme of cosmetica of zonnebrandolie op hun huid hebben en pas op voor shampooresten in het haar. Als creme of bijv shampoo in het water komt dan gaat dat ten koste van de kwaliteit van het water wat heel lastig weer goed te krijgen is

 

5.Wat zijn de voordelen van de luxe modellen met zoutwatersysteem?

Ten eerste beschikken deze bubbelbaden naast de heerlijke bubbels ook over extra ontspannende massage-jetstralen. Dat zijn er 4 in het 4-persoonsmodel en 6 in het 6-persoonsmodel.

Deze jetstralen kun je trouwens eenvoudig met de hand verstellen in hoogte en in kracht, niet iedereen is hetzelfde en niet iedereen vindt dezelfde kracht fijn..

Het grote voordeel van het zoutwatersysteem is dat je niet hoeft te werken met chloortabletten, dus:

 • Geen chloorlucht in de tuin
 • Je huid gaat niet ruiken naar chloor
 • Voor mensen met een gevoelige huid of allergie voor chloor is dit de ideale oplossing
 • Minder snel vale badkleding
 • Milieuvriendelijker t.o.v.chemicaliën zoals chloor

Tenslotte de layout van de jacuzzi: dit zijn de enige modellen die in het zwart verkrijgbaar zijn…

6.Hoe weet ik hoe hard ik het bad kan opblazen?

De modellen van 2018 zijn allen voorzien van een zgn. overdrukventiel. Dat betekent dat je het opblaasbarfe bubbelbad niet snel té hard kunt opblazen.

De vuistregel die we kunnen geven is dat als je flinke druk op de bovenrand van het bad kunt zetten of erop gaat zitten zonder dat deze inzakt, dan is het bad hard genoeg opgeblazen

7.Hoe lang kan ik het bubbelbad buiten gebruiken?

Het Intex PureSpa bubelbad is buiten te gebruiken totdat er kans op vorst is. Dan is het verstandig deze op te bergen en of naar binnen (schuur/garage/geïsoleerd tuinhuis) .

Bij vorst kan er schade ontstaan aan het bad/het systeem totdat er water doorheen loopt en als dat gaat bevriezen kan er vorstschade ontstaan die niet gedekt wordt door de garantie.

8.Hoe lang kan ik doen met een filtercartridge?

Deze vraag krijgen wij vaak. Je doet er verstandig aan om de cartridge (gaat heel eenvoudig) om de 3-4 dagen te controleren of deze niet vervuild is. Hele lichte vervuiling kan geen kwaad, maar bij sterke verkleuring en/of zichtbaar vuil is het noodzakelijk om deze te vervangen.

Als je niet tijdig vervangt kan de doorvoer in het systeem geblokkeerd raken of kan het systeem in een storing springen. Bovendien komt het de waterkwaliteit niet ten goede

9.Hoe houd ik de waterkwaliteit goed?

Je bubbelbad werkt óf met chloortabletten of heeft een zoutwatersysteem. Het is bij ieder model verstandig om met de meegeleverde test-strips minimaal wekelijks de waarden te controleren.

Als de PH-waarde te laag of te hoog is, dan kun je dat bijstellen met resp PH+ of PH- tabletten net als bij een zwembad.

Is het chloorgehalte te laag en heb je een bubbelbad dat op chloor werkt, dan kun je tijdelijk een extra chloortabletje toevoegen. Als je een bubbelbad hebt met zoutwatersysteem dan is het verstandig om het zoutwatersysteem vaker te laten draaien, in ieder geval op dagen van gebruik 2-3 uur vóór en 2-3uur ná het gebruik.

10.Het water in het bubbelbad is groen of melkachtig..wat moet ik doen?

Dat duidt op mogelijke bacterievorming in het water van je bubbelbad

De waarden van het water zijn dan waarschijnlijk niet op orde. Test een keer extra de waarden van het water…de ph waarde kun je eenvoudig bijstellen d.m.v. ph+ of ph- tabletten.

Als de chloorwaarde te laag is, dan kun je bij een bubbelbad op chloor dan tijdelijk een extra chloortablet toevoegen en bij de bubbelbaden met een zoutwatersysteem kun je het zoutwatersysteem vaker/langer aanzetten.

Mocht dat niet lukken, dan zit er niets anders op dan om het water te verversen in je bubbelbad. Na het laten leeglopen dan even goed de binnenzijde van de jacuzzi reinigen en goed laten drogen voordat je hem opnieuw vult met nieuw water.

11.De massage-jetstralen (bij de luxe modellen) gaan opeens uit, hoe kan dat ?

Standaard is ingesteld bij de luxe modellen dat deze veiligheidshalve na een aaneengesloten gebruik van 30minuten worden uitgeschakeld.

Als je dat wilt, dan kunt je ze gewoon weer aanzetten. Bij nog veel langduriger gebruik, dus als u steeds direct na het afslaan de jets weer aanzet, kan het zijn dat ze tijdelijk helemaal worden uitgeschakeld.

Dat is een beveiligings-instelling, bij (te) langdurig gebruik van de jets kan de temperatuur in de unit te hoog oplopen en daarom is deze beveiliging ingebouwd.

Zodra de temperatuur weer is afgenomen, kun je de jets gewoon weer gebruiken.

12.Wanneer moet ik het water vervangen van het bubbelbad?

Als je een week of langer weggaat en er niemand is die ervoor kan zorgen dat er voldoende gefilterd wordt of die het water kan controleren, dan adviseren we je om het water eruit te laten lopen en bij terugkomst te vervangen.

Sowieso adviseren we je om om de ca 2-3 maanden het water te vervangen van je bubbelbad of uiteraard tussentijds als het water verkleurd/groen is en het met bovenstaande tips niet helder te krijgen is.

13.Hoe laat ik het water uit het bubbelbad lopen? Hoe voer ik dat af?

Er zit een afsluitdop op het bad die je open kunt zetten en dan loopt het water eruit. Dat is echter niet altijd wenselijk.

Wat wij zelf doen, is om het netjes met een dompelpompje uit het bad te pompen, met de slang aan de dompelpomp kun je het dan netjes afvoeren naar een afvoerpunt in je tuin.

14. Kun je de bubbels- en jetsfunctie gecombineerd gebruiken (bij de luxe modellen)?

Jazeker, dat kan.

Ons advies is om dit niet langdurig te doen. Door het gecombineerde gebruikt wordt de temperatuur in de pompunit dan hoger en kan deze bij zeer langdurig gebruik een storing geven.

15. Kunnen de bubbelbaden en de pompunit tegen regen?

Ja, als je je bubbelbad goed afdekt met het meegeleverde afdekzeil, dan kunnen de jacuzzi en de pompunit tegen regen.

Zorg we wel voor dat het bubbelbad en pomp niet opgesteld staan in een verlaagd gedeelte van de tuin, zodat er geen laag water tegenaan komt te staan. Plaats het bubbelbad op een vlakke ondergrond, waarbij regenwater ook gewoon weg kan lopen.

Gebruik het bubbelbad niet tijdens regen of onweer.

16, Kan ik het bubbelbad ook binnenshuis opstellen?

Ja, dat kan onder een aantal voorwaarden:

 • Het bubbelbad dient op een stevige, vlakke ondergrond te worden geplaatst die het gewicht van de jacuzzi (incl water en inzittenden !) kan dragen
 • Zorg ervoor dat de ondergrond waterbestendig en slipvrij is
 • Plaats het bubbelbad niet boven een verdieping die dient als leefruimte vanwege de kans op schade door water en vocht
 • De binnenrumte waar het bubbelbad staat, dient goed geventileerd te zijn, zorg voor een goed ventilatiesysteem.

17. Ik woon op een bovenverdieping of appartement, kan ik het bubbelbad op het balkon plaatsen?

Het is ten eerste heel belangrijk dat je nagaat of de constructie van het balkon het gewicht kan dragen van het bubbelbad.

Gevuld met water en met inzittenden kan het totale gewicht van een bubbelbad al snel oplopen tot boven de 1.100kg.

Verder moet je er van tevoren over nadenken hoe je het water gaat afvoeren als de je de bubbelbad wilt legen of het water wilt verversen. Dat kan met een dompelpomp met een afvoer naar de hemelwaterafvoer, maar wel belangrijk om van tevoren na te gaan.

Het plaatsen van een bubbelbad op een balkon  is altijd op eigen risico, informeer van tevoren dus goed bij de eigenaar van het pand of vereniging van eigenaren en/of bij je verzekering.

18. Is het Intex PureSpa bubbelbad ook geschikt voor kinderen?

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen onder toezicht (!) ook gebruik maken van het bubbelbad.

Houdt er wel rekening mee dat een bubbelbad niet gemaakt is om in te duiken of te springen, mede  vandaar ook het toezicht, ook voor de veiligheid uiteraardr.

Eventueel kun je optioneel stoeltjes bijbestellen, zodat eventuele kinderen op een verhoging kunnen zitten.

De bediening van de functies van het bubbelbad is alleen geschikt voor volwassenen.

19. Hoe zit het met de garantie op het bubbelbad en met wie neem ik contact op als ik een storing/klacht heb?

Op al onze bubbelbaden krijg je 2 volledige jaren (dus 24mnd) garantie op alles!

Dat is inclusief de full service van de serviceafdeling van Intex zelf. Veel vragen van klanten kunnen wij als winkel zelf oplossen, maar voor sommige storingen of klachten moeten we u doorverwijzen naar Intex.

Als winkel hebben we ook geen reserve-onderdelen voorradig, dat is centraal/landelijk georganiseerd via de serviceafdeling van Intex die een centraal magazijn heeft met alle mogelijke reserve-onderdelen voor alle (web)winkels.

De serviceafdeling van Intex zorgt zelf, rechtstreeks met jou als klant, voor oplossingen die binnen de garantieperiode vallen.

Je hoeft niet met je bubbelbad ergens naar toe.

Je stuurt een mail naar service@intexcorp.nl met de omschrijving van je klacht of probleem en vergeet daarbij niet je aankoopfactuur mee te sturen. Eventueel kun je Intex service ook telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag op 0165-593939.

Intex service zorgt dan voor een oplossing zoals eventuele vervanging van een kapot onderdeel.

Stuur ons een mail (naar info@zwembaden4fun.nl) als je je aankoopfactuur niet meer kunt vinden, geen probleem, dan zorgen wij dat je die z.s.m. van ons ontvangt per mail.

Dus in volgorde: neem bij een probleem of klacht eerst contact met ons op, als wij het zelf niet kunnen oplossen, dan zullen wij je doorverwijzen naar de serviceafdeling van Intex.

Intex wil de klacht/melding graag van de consument zelf rechtstreeks ontvangen, zodat zij je eventueel nog aanvullende vragen kunnen stellen. Dan is het niet handig en werkt het alleen maar vertragend als daar nog een schakel tussen zit zoals wij in dit geval.

Heeft deze pagina je geholpen met een antwoord op je vraag?

Mocht dat niet zo zijn, dan kun je ons 7 dagen per week een mail sturen naar info@zwembaden4fun.nl

Wij reageren altijd heel snel op berichten. Je kunt ons op de aangegeven tijden ook telefonisch bereiken.

 

Hoe kun je ons bereiken ?

 • Per mail, 7 dagen per week, overdag en in de avond
 • Mailen kan naar info@zwembaden4fun.nl of via ons contactformulier

Veilig en betrouwbaar winkelen!

 

Onze klantenwaardering is hoog:

 • Gemiddeld waarderen onze klanten ons met een 9,7
 • 97%  beveelt zwembaden4fun aan
 • 300+ beoordelingen

Veilig en makkelijk betalen

 

© 2015 - 2024 Zwembaden4fun | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel