Sorteer op

Opblaasbaar bubbelbad (intex PureSpa), vragen en antwoorden

In dit artikel vindt je alles wat u wilt weten over Intex bubbelbaden..
Wat we gaan behandelen is:

 1. Inleiding/algemene informatie
 2. Welke soorten opblaasbare bubbelbaden zijn er ?
 3. Wat is het verschil tussen een opblaasbaar bubbelbad met chloorsysteem en met een zouwatersysteem ?
 4. Hoe werkt het meegeleverde systeem ?
 5. Wat wordt er standaard meegeleverd bij het opblaasbare bubbelbad en hoe gaat de installatie ?
 6. Wat komt er kijken bij het onderhoud van een opblaasbaar bubbelbad ?
 7. Tips en informatie over het opstellen en opbergen van het opblaasbare bubbelbad
 8. Hoe weet je welke soort bubbelbad het beste geschikt is voor jou ?
 9. Mag het opblaasbare bubbelbad ook in de winter buiten staan ?
 10. Wat zijn handige en veelverkochte accesoires voor de bubbelbaden ?

1. Algemene informatie over een Intex PureSpa bubbelbad

Je hebt vast wel eens in een spa-/welness center in een heerlijk warm, ontspannend bubbbelbad gezeten of je hebt er één elders gezien.
Na een dag lang werken is het echt een genot om in lekker warme bubbels tot rust en ontspanning te komen, wij helpen om dat mogelijk te maken voor jou.
Een eigen bubbelbad is een héérlijke luxe als je er zelf één zou kunnen aanschaffen. Je kunt overwegen om een vaste, ingebouwde jacuzzi te nemen, dat kan binnenshuis of buiten, maar dat is een hele grote investering.Bovendien zit je dan vast aan de plek waarop de jacuzzi wordt geïnstalleerd.

Om een oplossing te bieden voor mensen die daar geen buget voor hebben, maar toch ook graag willen genieten in hun eigen bubbelbad is Intex een aantal jaren geleden op de markt gekomen met een betaalbare oplossing, de Intex PureSpa lijn. Daarmee is voor veel mensen deze wij van genieten binnen bereik gekomen.

Huh ? Een opblaasbaar bubbelbad hoor ik je denken.......inderdaad. Je kunt gerust zijn hoor, de tube is inderdaad opblaasbaar, maar het materiaal van het bad (extreem sterk pvc) en druk waaronder je het bad met het meegeleverde systeem kunt opblazen is dermate hoog dat het bad zeer stevig is !
Je kunt zonder problemen met enkele volwassenen tegeljk op de rand van het bad gaan zitten,geen enkel probleem.

Groot voordeel van deze Intex opblaasbare bubbelbaden is, naast de betaalbaarheid, ook dat je het bubbelbad  (mits niet gevuld met water uiteraard...) makkelijk kunt verplaatsen. Het kan voorkomen dat dat nodig is, bijvoorbeeld omdat je de tuin anders wilt indelen of omdat het bubbelbad dan op een meer beschutte plek kan staan.
Allemaal geen enkel probleem met deze bubbelbaden !

Inmiddels heeft Intex deze opblaasbare bubbelbaden verder door-ontwikkeld en is deze steeds gebruiksvriendelijker en luxer geworden. Er zijn veel leuke en handige accessoires ontwikkeld,die het gebruiksgenot nog verder opvoeren.

Kijk dus gerust naar ons assortiment van Intex bubbelbadn op deze pagina >> Intex bubbelbaden  of lees rustig verder...

2. Welke Intex PureSpa bubbelbaden zijn er ?

Om het zoeken voor je te vergemakkelijken hebben we naast een pagina waar alle jacuzzis op staan (Intex bubbelbaden) de jacuzzi''s voor je ingedeeld in 2 pagina's:

De bubbels zijn standaard bij alle Intex PureSpa bubbelbaden. Je kunt die aanzetten door de desbtreffende knop op het meegeleverde systeem/bedieningspaneel in te drukken. Daarmee wordt er warme lucht in het bubbelbad geblazen welke door kleine gaatjes in rand van de bodem omhoog komt en bubbels in het water veroorzaakt.

Het opblaasbare bubbelbad is daarnaast ook uitgerust zijn met massagejets (4 resp 6 afhankelijk van de grootte van het bubbelbad) zijn de deLuxe modellen van Intex. Als je deze via het bedieningspaneel aanzet wordt er lucht met grote kracht in het water gespoten op de plekken waar je kunt zitten ter hoogte van de rug. Dat heeft een heerlijk ontspannend effect in combinatie met het warme water.

Dat is het topmodel van de gehele Intex PureSpa produktielijn. Je kunt met deze bubbelbaden de functie van de bubbels en massagejets los van elkaar gebruiken en ook in combinatie met elkaar.

Dit deLuxe opblaasbaar bubbelbad is ook uitgerust met een zouwatersysteem in plaats van een chloorsysteem zoals de bubbelbaden met alleen bubbels. Op de verschillen en voor- en nadelen tussen deze systemen gaan we hieronder verder in.

Naast de hiervoor genoemde verschillen is zijn er qua vorm ook 2 verschillende vormen van het bad: rond of achthoekig (ocatgon) voor het basismodel (dus met bubbels en chloorsysteem) en de deLiuxe modellen die over bubbels en jets beschikken is de vorm achthoekig, deze zijn niet in volledig ronde vorm te verkrigen.

Tenslotte is er een indeling te maken (geldt zowel voor de basimodellen als ook voor de deLuxe modellen) in 4-persoons en 6-persoons modellen.
Tip van ons over de keuze voor het juiste aantal personen: als je in je bubbelbad gaat plaatsnemen met 4 volwassenen dan adviseren wij je het 6-persoons model. Zowel onze eigen gebruikerservaring als ook die van onze vele klanten zijn dat het in een 4-persoons model krap kan zijn met 4 volwassenen, de beenruimte is dan wat beperkend.

Samengevat kunnen we de verschillende modellen van Intex PureSpa opblaasbare bubbelbaden dus op de volgende manieren indelen:

 • Op basis van functionaliteit, dus met alleen de bubbels of met naast de bubbels ook massagejets
 • Op basis van een chloorsysteem of een zoutwatersysteem
 • Op basis van de vorm (bij de basisversie met alleen bubbels), dus rond of achthoekig
 • Op basis van het aantal personen, er zijn 4-persoons en 6-persoons modellen 
 • Tenslotte uiteraard ook op basis van prijs/budget, de basismodellen zijn goedkoper dan de luxe modellen

Meestverkochte modellen bij ons zijn de 4- en persoons luxe modellen en daarna de 6-persoons basisversie.

3. Intex PureSpa opblaasbaar bubbelbad: chloorsysteem of een zoutwatersysteem ?

Zoals we eerder aangegeven hebben, zijn de luxe modellen uitgerust met een zoutwatersysteem. Dat houdt in dat je speciaal zwembadzout van ons meegeleverd krijgt (een zak van 25kg waarmee je zeker 1 a 1,5jaar kunt doen). Tijdens de installatieprocedure voeg je conform de handleiding zout toe aan het water en dit mengsel wordt door het meegeleverde systeem door een proces van elektro-dialyse omgezet in chlorine. Daarmee wordt het badwater vrij van bacteriën gehouden.

Bij een basis opblaasbaar bubbelbad met chloorsysteem werkt het net als bij een zwembad: er wordt een chloordijver meegeleverd. Daarin kun je chloortabletjes doen, zodra deze opgelost zijn, vervangt je ze weer, het chloor houdt het badwater ook prima bacterie-vrij.

Waarom zou je kiezen voor een bubbelbad met een zoutwatersysteem ? Die zijn toch duurder ?

Dat klopt, maar dan krijg je ten eerste naast de bubbels dus ook de massagejets en het zoutwatersysteem heeft ook voordelen:

 • Je hebtt geen last van chloorlucht die je bij het basismodel heeft. Dat ruik je in de tuin en ook in het water en op je huid
 • Er zijn veel mensen die gevoelig zijn qua huid voor chloor en/of last krijgen van rode ogen, met een zoutwatersysteem heb je daarvoor de oplossing

We kunnen hier geen algemeen advies in geven: als je last van allergie heeft voor chloor, kan dat de keuze bepalen. Als dat niet zo is, kun je je afvragen of jevoldoende heeft aan de bubbels of ook graag over de massagejets zou wilen beschikken en tenslotte speelt natuurlijk ook je buget een rol.

4. Hoe werkt het meegeleverde (bedieningssysteem) ?

Bij alle Intex bubbelbaden zit een luxe geïntegreerd systeem waarmee je heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk je bubbelbad kunt bedienen.
Het systeem plaats je direct naast het bad en door het handige bedieningspanee kun je het bubbelbad ook vanuit het bad makkelijk bedienen.

Warvoor gebruik je dit systeem ?

 • Instellen van de gewenste watertemperatuur. Deze kun je instellen tot een temperatuur van maar liefsst 40graden. Aan jou de keuze natuurlijk wat je prettig vindt, de meeste klanten vinden een temperatuur van rond de 35 graden heel prettig
 • Het filtersysteem, daarmee houdt je je badwater schoon
 • Het eventuele zouwatersysteem als je het luxe model gekocht heeft
 • De fuctie van de bubbels
 • De functie van de massagejets

Bekijk goed de handleiding van je opblaasbare bubbelbad.
Mocht je die trouwens onverhoop kwijt zijn, dan kun je die downloaden via onze pagina handleidingen 

5. Wat wordt er standaard meegeleverd en hoe gaat het opzetten/installeren van het Intex PureSpa opblaasbare bubbelbad in zijn werk ? Is dat moeilijk ?

Je krijgt van ons een zeer compleet pakket aangeleverd, bij je nieuwe bubbelbad treft je onder andere aan:

 • Een grondzeil voor bescherming van de bodem van het bad
 • Het bad zelf
 • Het (bedienings) systeem waarmee je het water schoon filtert, de temperatuur kunt instellen en de bubbels/jets kunt bedienen
 • Een isolerend zeil dat uit een vast deel en een opblaasbaar binnendeel bestaat. Het zeil werkt mede door de opblaasbare binnenzijde sterk isolerend. Tip: steeds na het gebruik direct uw bad afdekken met het meegeleverde zeil, dan blijft de watertemperatuur nog lang hoog
 • Er wordt onder andere ook een opblaasslang meegeleverd,hiermee blaast u met het systeem in een handomdraai het gehele bad op via de voeding. Je hoeft dus niet zelf te staan pompen !
 • Teststrips
 • Een startset met 2 filters. Tip: filters ga je gedurende het seizoen nodig hebben, als je gelijk met de bestelling van je jacuzzi 3 a 4 extra filtersets extra bestelt, dan bespaar je je de leverkosten uit t.o.v. later los bijbestellen. Snel verdiend toch ?!

Er worden nog meer lossere, kleine onderdelen meegeleverd, maar hierboven noemen wij even alleen de belangrijkste op.

Hoe gaat de installatie van het Intex PureSpa opblaasbare bubbelbad?

Je hoeft niet technisch te zijn om het bubbelbad te installeren. Er wordt een duidelijke handleiding meegeleverd en de installatie spreekt daarmee voor zich.

TIP: we begrijpen dat je erg enthousiast zult zijn als je je nieuwe bubbelbad in huis hebt, maar toch is het erg belangrijk om eerst de handleiding even goed door te lezen, zodat je helder hebt welke stappen je achtereenvolgens moet nemen.

6. Opblaasbaar bubbelbad Intex PureSpa: het onderhoud 

Net als bij een zwembad, is onderhoud belangrijk. Een bubbelbad is een grote uitgave en daar ben je heel zuinig op natuurlijk.

Het is belangrijk om heel goed en vaak te filteren. Bij voorkeur laat je het filtersysteem altijd aan staan, deze gebruikt niet veel stroom.
Bij een luxe bubbelbad met zoutwatersysteem is het belangrijk om op de dagen van gebruik het zoutwatersysteem ongeveer 3 voor en na het gebruik aan te zetten.
Verder controleer je iedere 3-4 dagen de filtercartridge. Deze draai je makkelijk uit het systeem met knop een de binnenzijde van je bad. Als de filter vies is, kun je hem nog 1 a 2 keer schoonspoelen, maar daarna zul je merken dat deze toch sneller viest wordt en dan is het verstandig deze te vervangen.
Voor het schoonmaken van je bubbelbad kun je bijvoorbeeld een onderhoudsset aanschaffen, deze vindt je op de pagina schoonmaken en filters. Als de binnenzijde van de Spa vies wordt, dan kun je die met een gewoon schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger makkelijk bijhouden..
Ook verkopen wij stofzuigers in verschillende uitvoeringen, afmetingen en prijzen, deze vindt je ook op de pagina  schoonmaken en filters

 

7. Tips en informatie over de plek waarop je je Intex opblaasbare bubbelbad opstelt

Het Intex PureSpa opblaasbare bubbelbad is geschikt voor gebruik voor zowel binnenshuis als ook buiten in de tuin. Vrijwel al onze klanten stellen de jacuzzi in de tuin op. Houdt je bij een opstelling binnen met het mogelijke risico van lekkage/leeglopen. Daar moeten we je even op wijzen,er kan in theorie waterschade ontstaan en dat is voor eigen risico.

We hebben ook vragen van klanten gehad die een bubbelbad willen opstellen op een balkon of dakterras. Ook dat kan, maar laat je dan wel goed informeren of de constructie van uw balkom/dak voldoende sterk is. De gevulde 6-persoons jacuzzi weegt toch zo rond de 1.000kg. Ook dit is op  eigen risico.

De meeste klanten stellen het opblaasbare bubbelbad dus op in de tuin, enkele tips daarbij:

 • in het voor- en naseizoen is het niet erg als het bubbelbad in de volle zon staat, maar in de hoogzomer kan dit een risico zijn als dat vele uren per dag is. Door de warmte van de zon het bad verder uit. Deze is al heel hard opgeblazen en er is veel druk van binnenuit door het water. Door het verder opwarmen kan de druk op de naden en de tube teveel toenemen. Daardoor kan er een lekkage ontstaan bij met name de naden.
  Je doet er dus verstandig aan om bijvoorbeeld een parasol of een partytent bij wijze van spreken over het bubbelbad te zetten als het erg warm is en het bubbelbad veel uren achtereen in de volle zon zou staan
 • Je doet er het goed aan (als dat mogelijk is) om een plek op te zoeken, waarbij het bubbelbad best ook een deel van de dag in de zon mag staan, maar ook een deel van de dag in de schaduw staat. Is dat niet mogelijk, dan kunt jedus iets over het bubbelbad plaatsen, zoals een parasol of tent(je).
 • Verder is het van belang dat de ondergrond waar Als je een opstelling op gras/and overweegt, dan is het verstandig om toch een paar stevige tegels onder het bubbelbad te plaatsen.

8. Hoe weet je welk opblaasbare bubbelbad het beste geschikt is voor jou ?

We hopen dat je na het lezen van dit artikel net zo enthousiast bent over dit prachtige produkt als onze vele klanten. Toch kunnen wij ons voorstellen dat je nog twijfelt welk model het beste bij u past.

Neem gerust contact met ons op via onze contactpagina of stuur een mail naar info@zwembaden4fun.nl. Dan mailen of bellen we je z.s.m. terug en kunnen we alles even rustig doornemen.

9. Mag het opblaasbare bubbelbad ook in de winter buiten blijven staan ?

Het bubbelbad kan een groot deel van het jaar buiten staan, maar zodra de temperatuur zo tussen de 5 en 10 graden komt, adviseren wij je het bubbelbad binnen op te bergen. Er loopt veel water door het gehele systeem in en in combinatie met het opblaasbare bad kan er flinke schade ontstaan door vorst. Als hierdoor schade ontstaat, loop je het risico geen beroep te kunnen doen op de fabrieksgarantie.

10. Wat zijn handige en veelverkochte accessoires voor bij het bubbelbad?

Hieronder een opsomming van veel verkochte accessoires waarmee je je opblaasbare  jacuzzi kunt uitbreiden voor nog meer genot.

Deze accessoires vindt u op de pagina;s accessoires en op de pagina schoonmaken en filters

 1. Bekerhouder. Deze kun je heel eenvoudig op de wand van het bad plaatsen en heb je altijd een heerlijk verfrissend drankje bij de hand !
 2. Led verlichting. Dit is ook een zeer populaire accessoire. Deze is er in 2 modellen: voor het luxe systeem met jets, deze plaats je op 1 van de jets en heb je geen batterijen nodig ! Er is ook een model voor de basisversie van het bubbelbad die op batterijen werkt
 3. onderhoudsset. Dit is een basis oderhoudsset met een aantal handige artikelen die je helpen je bubbelbad schoon te houden
 4. stofzuiger Heel handig om je bad tot op de bodem schoon te houden. Deze kun je gewoon gebruiken, ook als je bad vol water zit.

 

Tot over even deze blog.

Als je nog vragen hebtdie niet met dit artikel beantwoord zijn, neem  dan gerust contact met ons op, bijvoorbeeld via onze pagina contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe kun je ons bereiken ?

 • Per mail, 7 dagen per week, overdag en in de avond
 • Mailen kan naar info@zwembaden4fun.nl of via ons contactformulier

Veilig en betrouwbaar winkelen!

 

Onze klantenwaardering is hoog:

 • Gemiddeld waarderen onze klanten ons met een 9,7
 • 97%  beveelt zwembaden4fun aan
 • 300+ beoordelingen

Veilig en makkelijk betalen

 

© 2015 - 2024 Zwembaden4fun | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel