Sorteer op
Sorteer op

Opblaasbare jacuzzi, vragen en antwoorden

In dit artikel vindt je alles wat u wilt weten over Intex jacuzzi's/hot tub's.
Wat we gaan behandelen is:

 1. Inleiding/algemene informatie
 2. Welke soorten jazuzzi's/hot tubs zijn er ?
 3. Wat is het verschil tussen een jacuzzi/hot tub met chloorsysteem en met een zouwatersysteem ?
 4. Hoe werkt het meegeleverde systeem ?
 5. Wat wordt er standaard meegeleverd bij de jacuzzi eb hoe gaat de installatie ?
 6. Wat komt er kijken bij het onderhoud van een jacuzzi/hot tub ?
 7. Tips en informatie over het opstellen en opbergen van de jacuzzi/hot tub
 8. Hoe weet je welke soort jacuzzi het beste geschikt is voor jou ?
 9. Mag de jacuzzi ook in de winter buiten staan ?
 10. Wat zijn handige en veelverkochte accesoires voor de jacuzzi ?

1. Algemene informatie over een Intex jacuzzi/hot tub

Je hebt vast wel eens in een spa-/welness center in een heerlijk warm, ontspannend bubbbelbad gezeten of je hebt er één elders gezien.
Na een dag lang werken is het echt een genot om in lekker warme bubbels tot rust en ontspanning te komen, wij helpen om dat mogelijk te maken voor jou.
Een eigen jacuzzi is een héérlijke luxe als je er zelf één zou kunnen aanschaffen. Je kunt overwegen om een vaste, ingebouwde jacuzzi te nemen, dat kan binnenshuis of buiten, maar dat is een hele grote investering.Bovendien zit je dan vast aan de plek waarop de jacuzzi wordt geïnstalleerd.

Om een oplossing te bieden voor mensen die daar geen buget voor hebben, maar toch ook graag willen genieten in nun eigen jacuzzi (ook wel hot tub genoemd) is Intex een aantal jaren geleden op de markt gekomen met een betaalbare oplossing. Daarmee is voor veel mensen deze wij van genieten binnen bereik gekomen.

Huh ? Een opblaasbare jacuzzi hoor ik u denken.......inderdaad. Je kunt gerust zijn hoor, de tube is inderdaad opblaasbaar, maar het materiaal van het bad (extreem sterk pvc) en druk waaronder je het bad met het meegeleverde systeem kunt opblazen is dermate hoog dat het bad zeer stevig is !
Je kunt zonder problemen met enkele volwassenen tegeljk op de rand van het bad gaan zitten,geen enkel probleem.

Groot voordeel van deze Intex opblaasbare jacuzzi is, naast de betaalbaarheid, ook dat je de jacuzzi (mits niet gevuld met water uiteraard...) makkelijk kunt verplaatsen. Het kan voorkomen dat dat npdig is, bijvoorbeeld omdat je de tuin anders wilt indelen of omdat de jacuzzi dan op een meer beschutte plek kan staan.
Allemaal geen enkel probleem met deze jaccuzzi's !

Inmiddels heeft Intex deze opblaasbare jacuzzi verder door-ontwikkeld en is deze steeds gebruiksvriendelijker en luxer geworden. Er zijn veel leuke en handige accessoires ontwikkeld,die het gebruiksgenot nog verder opvoeren.

Kijk dus gerust naar ons assortiment van Intex jacuzzi's/hot tubs op deze pagina >> Intex jacuzzi  of lees rustig verder...

2. Intex jacuzzi's/hot tub's zijn er ?

Om het zoeken voor je te vergemakkelijken hebben we naast een pagina waar alle jacuzzis op staan (Intex jacuzzi) de jacuzzi''s voor je ingedeeld in 2 pagina's:

De bubbels zijn standaard bij alle Intex jacuzzi's. Je kunt die aanzetten door de desbtreffende knop op het meegeleverde systeem/bedieningspaneel in te drukken. Daarmee wordt er warme lucht in de jacuzzi geblazen welke door kleine gaatjes in rand van de bodem omhoog komt en bubbels in het water veroorzaakt.

De opblaasbare jacuzzi is daarnaast ook uitgerust zijn met massagejets (4 resp 6 afhankelijk van de grootte van de jacuzzi) zijn de deLuxe modellen van Intex. Als je deze via het bedieningspaneel aanzet wordt er lucht met grote kracht in het water gespoten op de plekken waar je kunt zitten ter hoogte van de rug. Dat heeft een heerlijk ontspannend effect in combinatie met het warme water.

Dat is het topmodel van de gehele Inte jacuzzi produktielijn. Je kunt met deze jacuzzi's de functie van de bubbels en massagejets los van elkaar gebruiken en ook in combinatie met elkaar.

Deze deLuxe opblaasbare jacuzzi is ook uitgerust met een zouwatersysteem in plaats van een chloorsysteem zoals de jacuzzi's met alleen bubbels. Op de verschillen en voor- en nadelen tussen deze systemen gaan we hieronder verder in.

Naast de hiervoor genoemde verschillen is zijn er qua vorm ook 2 verschillende vormen van het bad: rond of achthoekig (ocatgon) voor het basismodel (dus met bubbels en chloorsysteem) en de deLiuxe modellen die over bubbels en jets beschikken is de vorm achthoekig, deze zijn niet in volledig ronde vorm te verkrigen.

Tenslotte is er een indeling te maken (geldt zowel voor de basimodellen als ook voor de deLuxe modellen) in 4-persoons en 6-persoons modellen.
Tip van ons over de keuze voor het juiste aantal personen: als je in de jacuzzi gaat plaatsnemen met 4 volwassenen dan adviseren wij je het 6-persoons model. Zowel onze eigen gebruikerservaring als ook die van onze vele klanten zijn dat het in een 4-persoons model krap kan zijn met 4 volwassenen, de beenruimte is dan wat beperkend.

Samengevat kunnen we de verschillende modellen van Intex jacuzzi's dus op de volgende manieren indelen:

 • Op basis van functionaliteit, dus met alleen de bubbels of met naast de bubbels ook massagejets
 • Op basis van een chloorsysteem of een zoutwatersysteem
 • Op basis van de vorm (bij de basisversie met alleen bubbels), dus rond of achthoekig
 • Op basis van het aantal personen, er zijn 4-persoons en 6-persoons modellen 
 • Tenslotte uiteraard ook op basis van prijs/budget, de basismodellen zijn goedkoper dan de luxe modellen

Meestverkochte modellen bij ons zijn de 4- en persoons luxe modellen en daarna de 6-persoons basisversie.

3. Opblaasbare jacuzzi: chloorsysteem of een zoutwatersysteem ?

Zoals we eerder aangegeven hebben, zijn de luxe modellen uitgerust met een zoutwatersysteem. Dat houdt in dat je speciaal zwembadzout van ons meegeleverd krijgt (een zak van 25kg waarmee je zeker 1 a 1,5jaar kunt doen). Tijdens de installatieprocedure voeg je conform de handleiding zout toe aan het water en dit mengsel wordt door het meegeleverde systeem door een proces van elektro-dialyse omgezet in chlorine. Daarmee wordt het badwater vrij van bacteriën gehouden.

Bij een basis opblaasbare jacuzzi met chloorsysteem werkt het net als bij een zwembad: er wordt een chloordijver meegeleverd. Daarin kun je chloortabletjes doen, zodra deze opgelost zijn, vervangt je ze weer, het chloor houdt het badwater ook prima bacterie-vrij.

Waarom zou je kiezen voor een jacuzzi met een zoutwatersysteem ? Die zijn toch duurder ?

Dat klopt, maar dan krijg je ten eerste naast de bubbels dus ook de massagejets en het zoutwatersysteem heeft ook voordelen:

 • Je hebtt geen last van chloorlucht die je bij het basismodel heeft. Dat ruik je in de tuin en ook in het water en op je huid
 • Er zijn veel mensen die gevoelig zijn qua huid voor chloor en/of last krijgen van rode ogen, met een zoutwatersysteem heb je daarvoor de oplossing

We kunnen hier geen algemeen advies in geven: als je last van allergie heeft voor chloor, kan dat de keuze bepalen. Als dat niet zo is, kun je je afvragen of jevoldoende heeft aan de bubbels of ook graag over de massagejets zou wilen beschikken en tenslotte speelt natuurlijk ook je buget een rol.

4. Hoe werkt het meegeleverde (bedieningssysteem) ?

Bij alle Intex jacuzzi's of hot tub zit een luxe geïntegreerd systeem waarmee je heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk je jacuzzi kunt bedienen.
Het systeem plaats je direct naast het bad en door het handige bedieningspanee kun je de jacuzzi ook vanuit het bad makkelijk bedienen.

Warvoor gebruik je dit systeem ?

 • Instellen van de gewenste watertemperatuur. Deze kun je instellen tot een temperatuur van maar liefsst 40graden. Aan jou de keuze natuurlijk wat je prettig vindt, de meeste klanten vinden een temperatuur van rond de 35 graden heel prettig
 • Het filtersysteem, daarmee houdt je je badwater schoon
 • Het eventuele zouwatersysteem als je het luxe model gekocht heeft
 • De fuctie van de bubbels
 • De functie van de massagejets

Bekijk goed de handleiding van uw opblaasbare jacuzzi.
Mocht je die trouwens onverhoop kwijt zijn, dan kun je die downloaden via onze pagina handleidingen 

5. Wat wordt er standaard meegeleverd en hoe gaat het opzetten/installeren van de opblaasbare jacuzzi in zijn werk ? Is dat moeilijk ?

Je krijgt van ons een zeer compleet pakket aangeleverd, bij uw nieuwe jacuzzi treft u onder andere aan:

 • Een grondzeil voor bescherming van de bodem van het bad
 • Het bad zelf
 • Het (bedienings) systeem waarmee je het water schoon filtert, de temperatuur kunt instellen en de bubbels/jets kunt bedienen
 • Een isolerend zeil dat uit een vast deel en een opblaasbaar binnendeel bestaat. Het zeil werkt mede door de opblaasbare binnenzijde sterk isolerend. Tip: steeds na het gebruik direct uw bad afdekken met het meegeleverde zeil, dan blijft de watertemperatuur nog lang hoog
 • Er wordt onder andere ook een opblaasslang meegeleverd,hiermee blaast u met het systeem in een handomdraai het gehele bad op via de voeding. Je hoeft dus niet zelf te staan pompen !
 • Teststrips
 • Een startset met 2 filters. Tip: filters ga je gedurende het seizoen nodig hebben, als je gelijk met de bestelling van je jacuzzi 3 a 4 extra filtersets extra bestelt, dan bespaar je je de leverkosten uit t.o.v. later los bijbestellen. Snel verdiend toch ?!

Er worden nog meer lossere, kleine onderdelen meegeleverd, maar hierboven noemen wij even alleen de belangrijkste op.

Hoe gaat de installatie van de opblaasbare jacuzzi?

Je hoeft niet technisch te zijn om de jacuzzi te installeren. Er wordt een duidelijke handleiding meegeleverd en de installatie spreekt daarmee voor zich.

TIP: we begrijpen dat je erg enthousiast zult zijn als je je nieuwe jacuzzi in huis hebt, maar toch is het erg belangrijk om eerst de handleiding even goed door te lezen, zodat je helder hebt welke stappen je achtereenvolgens moet nemen.

TIP: Als je op de volgende link klikt, dan krijg je een Youtube video te zien waarop je ook een goede indruk kunt krijgen van hoe de installatie in zijn werk gaat : installatie jacuzzi

6. Opblaasbare jacuzzi: het onderhoud 

Net als bij een zwembad, is onderhoud belangrijk. Een jacuzzi is een grote uitgave en daar ben je heel zuinig op natuurlijk.

Het is belankgrijk om heel goed en vaak te filteren. Bij voorkeur laat je het filtersysteem altijd aan staan, deze gebruikt niet veel stroom.
Bij een luxe jacuzzi met zoutwatersysteem is het belangrijk om op de dagen van gebruik het zoutwatersysteem ongeveer 3 voor en na het gebruik aan te zetten.
Verder controleer je iedere 3-4 dagen de filtercartridge. Deze draai je makkelijk uit het systeem met knop een de binnenzijde van je bad. Als de filter vies is, kun je hem nog 1 a 2 keer schoonspoelen, maar daarna zul je merken dat deze toch sneller viest wordt en dan is het verstandig deze te vervangen.
Voor het schoonmaken van je jacuzzi kun je bijvoorbeeld een onderhoudsset aanschaffen, deze vindt je op de pagina schoonmaken en filters. Als de binnenzijde van de Spa vies wordt, dan kun je die met een gewoon schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger makkelijk bijhouden..
Ook verkopen wij stofzuigers in verschillende uitvoeringen, afmetingen en prijzen, deze vindt je ook op de pagina  schoonmaken en filters

Voor veel meer tips over het onderhoud van je jacuzzi verwijzen we u naar onze pagina uitleg en tips intex jacuzzi.

7. Tips en informatie over de plek waarop je de jacuzzi opstelt

De intex opblaasbare  jacuzzi is geschikt voor gebruik voor zowel binnenshuis als ook buiten in de tuin. Vrijwel al onze klanten stellen de jacuzzi in de tuin op. Houdt je bij een opstelling binnen met het mogelijke risico van lekkage/leeglopen. Daar moeten we je even op wijzen,er kan in theorie waterschade ontstaan en dat is voor eigen risico.

We hebben ook vragen van klanten gehad die een jacuzzi willen opstellen op een balkon of dakterras. Ook dat kan, maar laat je dan wel goed informeren of de constructie van uw balkom/dak voldoende sterk is. De gevulde 6-persoons jacuzzi weegt toch zo rond de 1.000kg. Ook dit is op  eigen risico.

De meeste klanten stellen de opblaasbare jacuzzi dus op in de tuin, enkele tips daarbij:

 • in het voor- en naseizoen is het niet erg als de jacuzzi in de volle zon staat, maar in de hoogzomer kan dit een risico zijn als dat vele uren per dag is. Door de warmte van de zon het bad verder uit. Deze is al heel hard opgeblazen en er is veel druk van binnenuit door het water. Door het verder opwarmen kan de druk op de naden en de tube teveel toenemen. Daardoor kan er een lekkage ontstaan bij met name de naden.
  Je doet er dus verstandig aan om bijvoorbeeld een parasol of een partytent bij wijze van spreken over de jacuzzi te zetten als het erg warm is en de jacuzzi veel uren achtereen in de volle zon zou staan
 • Je doet er het goed aan (als dat mogelijk is) om een plek op te zoeken, waarbij de jacuzzi best ook een deel van de dag in de zon mag staan, maar ook een deel van de dag in de schaduw staat. Is dat niet mogelijk, dan kunt jedus iets over de jacuzzi plaatsen, zoals een parasol of tent(je).
 • Verder is het van belang dat de ondergrond waar Als je een opstelling op gras/and overweegt, dan is het verstandig om toch een paar stevige tegels onder de jacuzzi te plaatsen.

8. Hoe weet je welke opblaasbare jacuzzi het beste geschikt is voor jou ?

We hopen dat je na het lezen van dit artikel net zo enthousiast bent over dit prachtige produkt als onze vele klanten. Toch kunnen wij ons voorstellen dat je nog twijfelt welk model het beste bij u past.

Neem gerust contact met ons op via onze contactpagina of stuur een mail naar info@zwembaden4fun.nl. Dan mailen of bellen we je z.s.m. terug en kunnen we alles even rustig doornemen.

9. Mag de opblaasbare jacuzzi ook in de winter buiten blijven staan ?

De jacuzzi kan een groot deel van het jaar buiten staan, maar zodra de temperatuur zo tussen de 5 en 10 graden komt, adviseren wij je de jacuzzi binnen op te bergen. Er loopt veel water door het gehele systeem in en in combinatie met het opblaasbare bad kan er flinke schade ontstaan door vorst. Als hierdoor schade ontstaat, loop je het risico geen beroep te kunnen doen op de fabrieksgarantie.

10. Wat zijn handige en veelverkochte accessoires voor bij de jacuzzi?

Hieronder een opsomming van veel verkochte accessoires waarmee je je opblaasbare  jacuzzi kunt uitbreiden voor nog meer genot.

Deze accessoires vindt u op de pagina;s accessoires en op de pagina schoonmaken en filters

 1. Bekerhouder. Deze kun je heel eenvoudig op de wand van het bad plaatsen en heb je altijd een heerlijk verfrissend drankje bij de hand !
 2. Led verlichting. Dit is ook een zeer populaire accessoire. Deze is er in 2 modellen: voor het luxe systeem met jets, deze plaats je op 1 van de jets en heb je geen batterijen nodig ! Er is ook een model voor de basisversie van de jacuzzi die op batterijen werkt
 3. onderhoudsset. Dit is een basis oderhoudsset met een aantal handige artikelen die je helpen uw jacuzzi schoon te houden
 4. stofzuiger Heel handig om je bad tot op de bodem schoon te houden. Deze kun je gewoon gebruiken, ook als je bad vol water zit.

 

Tot over even deze blog.

Als je nog vragen hebtdie niet met dit artikel beantwoord zijn, neem  dan gerust contact met ons op, bijvoorbeeld via onze pagina contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe kun je ons bereiken ?

 • Per mail, 7 dagen per week, overdag en in de avond
 • Mailen kan naar info@zwembaden4fun.nl of via ons contactformulier
 • Telefonisch contact is tijdelijk niet mogelijk

Waarom kiezen voor zwembaden4fun ?

 • We beschikken over aantoonbare, uitgebreide specialistische kennis en kunnen onze klanten daardoor optimaal adviseren
 • Als familiebedrijf kun je bij ons altijd rekenen op onze volle aandacht en betrokkenheid, 7 dagen per week
 • Altijd snelle reacties op vragen per mail, ook op zaterdag en zondag
 • Lage prijzen en snelle levering
 • Onze klanten waarderen ons met een 9 !!

Tips & nieuws ontvangen ?

Meld je aan om tips & nieuws te ontvangen
Aanmelden

Veilig en betrouwbaar winkelen!

webwinkelkeurmerkKeurmerk betrouwbaar kopen

Bezoek onze facebook-pagina

Klik op onderstaande afbeelding om naar onze facebook-pagina te gaan:

Facebook

Onze klantenwaardering is hoog:

 • Gemiddeld waarderen onze klanten ons met een 9,4
 • 99%  beveelt zwembaden4fun aan
 • 300+ beoordelingen

Ik geef graag antwoord op je vraag

(Olav de Vries, Eigenaar)

Veilig en makkelijk betalen

Ideal betalenPaypal betalenBancontact betalenCreditcard betalen

 

© 2015 - 2021 Zwembaden4fun | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel